Kaipaatko tukea?

Vertaistukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, koulutettuja ja salassapitovelvollisia keliaakikkoja, joilta voit kysyä apua mihin tahansa keliakiaan ja gluteenittomaan ruokavalioon liittyvissä asioissa. Monimuotoisen ja aktiivisen vertaistuen, neuvonannan sekä toiminnan tavoitteena on lisätä keliaakikkojen sekä muiden gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien terveyttä ja hyvinvointia.

Vertaistukihenkilöt jakavat tietoa esimerkiksi

  • keliakiasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta
  • ​gluteenittomasta leivonnasta
  • yhdistyksemme toiminnasta
  • gluteenittomien tuotteiden saatavuudesta alueellamme
  • gluteenittomien tuotteiden pakkausselosteista
  • yhdistyksen tapahtumista, leipäpiireistä, yhteiskyydeistä tapahtumiin yms.

Voit myös pyytää apua ensimmäiselle kauppa-asioinnille ja pyytää paikkakuntasi vertaistukihenkilöä kanssasi ostoksille. Ota rohkeasti yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla!

Maksuton puhelinpalvelu

Keliakialiitto tarjoaa jäsenilleen esimerkiksi maksutonta ruokavaliohoidon neuvontaa maanantaisin klo 10–13 numerossa (03) 2541 326 ja keliakia-asiantuntijalääkärin puhelinneuvontaa joka kuukauden 2. ja 4. maanantai kello 17–18 numerossa (03) 2541 310.

Vapaaehtoisvastaava

Heli Kara, Keuruu
040 573 8622
helikara @ hotmail.com

Minulla on ollut keliakia nähtävästi lapsuudesta saakka. Koululääkäri leimasi minut ”araksi” lapseksi joka
jännittää vatsallaan. Myöhemmin epäiltiin työuupumusta kun mikään ei pysynyt sisällä ja laihduin yli 20
kiloa. Keliakiaa kaikki. Sädesienten takia homeasunnossa asuneena sain astman kaveriksi
monikemikaaliherkkyyden ja myöhemmin kilpirauhasen vajaatoiminnan.

Varsinaisen keliakia diagnoosin sain 1996 ja siitä lähtien olen toiminut aktiivisesti aina jollain muotoa Keski-Suomen Keliakiayhdistys ry:ssä. Tämän matkan varrella olen oppinut paljon keliakiaan ja gluteenittomaan ruokavalioon liittyvistä asioista sekä keliakian liitännäissairauksista. Olen ollut myös Hehkuva – projektissa 3 vuotta, jossa kehitettiin vertaistukea Keliakialiitossa ja olen osallistunut koehenkilönä kolmeen keliakiatutkimukseen. Niistäkin oppii!

Jos mietit jotain asiaa keliakiaan tai gluteenittomaan ruokavalioon liittyen, niin ota yhteyttä ! Ellen itse
tiedä, niin lupaan selvittää.

Vertaistukihenkilöt

Tuula Paananen, Jyväskylä
044 3054082
tuulapaananen7@gmail.com
"Minulla keliakia todettiin n. 20 vuotta sitten. Myös kolmella sisaruksellani on keliakia. Asun Nenäinniemessä ja teen kassamyyjän töitä. Harrastan lenkkeilyä, pyöräilyä ja mökkeilyä.
Minuun voi ottaa rohkeasti yhteyttä puhelimella ja sähköpostilla."

Marja Pelkonen, Jyväskylä
050 5491838
marjahe.pelkonen @ gmail.com

Olen tietoisesti keliaakikko vuodesta 2001 alkaen. Diagnoosin minulle kertonut lääkäri neuvoi ensimmäiseksi liittymään Keliakialiiton jäseneksi. Vaikka olen ollut passiivinen jäsen, olen saanut lähes kaiken tiedon keliakian hoidosta ja gluteenittomasta ruuasta ja elämää helpottavista vinkeistä keliakiayhdistyksen kautta.

Asun mieheni kanssa Jyskässä. Eläkeläiseksi siirryttyäni monipuolinen
liikunta, käsityöt + muu kotoilu, lapsenlapset ja mökkeily täyttävät työstä vapaaksi jääneen ajan. Haluan myös jakaa itselleni kertynyttä kokemustietoa sekä keliakiayhdistyksen kautta ja lehdistä ja
kirjallisuudesta keräämääni keliakiatietoa ja vinkkejä niitä tarvitseville. 

Olen iloinen, jos voin auttaa. Minut tavoittaa varmimmin tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Päivi Poskela, Jämsä
050 460 4970
paivi.poskela@gmail.com
"Olen jämsäläinen kolmen pienen lapsen äiti. Ammatiltani olen liiketalouden tradenomi. Sain keliakiadiagnoosin tammikuussa 2018. Minun kohdallani keliakiaepäilyä lähdettiin poissulkemaan erinäisten oireiden johdosta, mutta kävikin ilmi, että keliakia oli kaiken taustalla. Myös 5-vuotias poikani sairastaa keliakiaa, hän sai diagnoosin kuukausi omani jälkeen. Hyvin pian diagnoosien jälkeen liityin Keliakialiittoon ja liitin poikani perhejäseneksi. Tällä hetkellä myös 7-vuotiaalla tyttärelläni epäillään keliakiaa. Koen saaneeni paljon hyödyllistä tietoa muilta jäseniltä, ja alusta asti oli selvää, että haluan myös itse alkaa toimia aktiivisena jäsenenä yhdistyksessä. Vuoden 2019 alusta olen myös Keski-Suomen keliakiayhdistyksen hallituksen jäsen. Keliakiadiagnoosin saaminen tuo elämään suuria muutoksia, kannattaa rohkeasti pyytää apua ja tukea. On ilo saada auttaa kaikissa keliakiaan ja gluteenittomaan elämään liittyvissä asioissa; soita, laita viestiä tai lähetä sähköpostia!"

Tarja Salokivi, Saarijärvi
040 5492 948
hillevi50 @ hotmail.com
"Olen eläkeläinen ja minulla on ollut keliakia yli 30 vuotta. Olen toiminut aiemmin keliakiayhdistyksessä aktiivisesti. Autan mielelläni kykyjeni mukaan kaikessa mikä askarruttaa. Yhteydenotot mieluiten puhelimitse."

Ritva Taimisto, Jämsä
040 736 8837
taimisto.ritva @ gmail.com
"Olen jämsäläinen osa-aikaeläkkeellä oleva laboratoriohoitaja ja olen sairastanut keliakiaa noin 15 vuotta.Olen toiminut keliakiayhdistyksen vertaistukihenkilönä yli 10vuotta. Olen ollut mukana myös Keliakialiiton Hehkuva-projektin pilottihenkilönä 3vuotta. Harrastan liikuntaa luonnossa, geokätköilyä, lukemista ja matkustelua. Jos tarvitset apua keliakiaan liittyvissä asioissa, soittele tai laita sähköpostia!"

Maarit Tellikka, Äänekoski
0400 016150
maarit.tellikka @ gmail.com
"Minulla on ollut keliakia yli 30 vuotta. Asun Äänekoskella ja monet tuntevat minut Honkosen Maarittina (nykyään Tellikka). Olen toiminut ravintola-alalla n. 30 vuotta ja tällä hetkellä työskentelen terveyskeskuksen keittiössä kahvila-ruokasalin hoitajana. Olen toiminut keliakiayhdistyksessä aiemmin puheenjohtajana ja vertaistukihenkilönä. Edellisellä vertaistukikaudella autoin ihmisiä eniten ruuanvalmistukseen ja leivontaan liittyvissä asioissa. Tein myös opaskäyntejä kauppoihin. Jos tarvitset apua, autan mielelläni! Minut tavoittaa parhaiten klo 17 jälkeen ja viikonloppuisin."

Teresa Nikara, Saarijärvi
teresa.nikara @ gmail.com
050-346 0662

Hei, olen 46-vuotias uusi Saarijärveläinen. Aiemmin olen toiminut
vertaistukihenkilönä Jämsässä useita vuosia. Keliakialiittoon olen kuulunut 10
vuotta ja Keski-Suomen keliakiayhdistyksen hallituksessa olen ollut aktiivisesti
vuosina 2011-2016. Ammatiltani olen lähihoitaja.
Ota rohkeasti yhteyttä niin katsotaan miten voin auttaa juuri Sinua.